December 13, 2018

2019 CNY—AM/PM Show Assignments

We are pleased to share with you the breakdown of which Chinese New Year performances (11:30 AM or 4:30 PM) your children are in on Saturday, February 2, 2019, at Bethel University. You need this information in order to purchase tickets. (Everyone, except lap-sitters, needs a ticket.) Ticket sales begin **Friday**, **January 4**, **2019**, via the Bethel University Box Office: bethel.edu/events.

- AM: K2, K3, 1A, 2A, 2B, 3A, 3B, 4B, 4C, 5B, 5C, 1/2-6A*, 6C, 7B, 1/2-7C*, 8A
- PM: K1, 1B, 1C, 2C, 2D, 3C, 3D, 4A, 4D, 4E, 5A, 5D, 1/2-6A*, 6B, 7A, 1/2-7C*, 8B

How did we assign the AM/PM groups? A computer programmer we have befriended calculated which combination of homerooms would separate the fewest siblings. Two shows and 31 homerooms yields a starting point of 2³¹—more than 2.1 billion combinations! Some constraints come into play. For instance, 3rd grade classes that rehearse kung fu together during their PE periods will perform together. This year, after two days of computing, our expert reduced the number of combinations to about 97,000, with 160 possible conflicts. In the end, out of approximately 600 Yinghua families, 100 have children in both shows.

Additional schedule-related information:

- AfterCare on 2/2/19 at Bethel is offered free of charge (courtesy of YACA!) for currentlyenrolled Yinghua students. If you have children in both shows, use this service instead of
 buying a ticket for the sibling who is not performing. Students see the other show during
 rehearsals. If you have children in one show, consider using AfterCare so that you can
 volunteer during the other show. Help us conserve seats—use AfterCare!
- Drop Off: On performance day, drop off students at Benson Great Hall, Bethel U., 3900
 Bethel Drive, St. Paul 55112. The schedule is on the next page. Staff and volunteers meet
 students in the Benson lobby and lead them to assigned classrooms. Or, park in the West
 Parking Lot to escort your child in. Students enrolled in onsite AfterCare are escorted and
 chaperoned all day.
- Pick Up: Pick up your child from his/her assigned classroom or dismissal location immediately after the performance. If your child is in the last scene, allow 15 minutes for changing. 20 minutes after the show concludes, students not picked up go to the second floor AC Lounge to wait for you.
- **Special Timing Needs:** If your family has arrival or departure timing needs, contact your homeroom teacher.

^{*6}A and 7C students are split between the shows. Your assignment is coming soon.

2019 CNY Performance Day Schedule—Saturday, Feb. 2, 2019

Time	Duration	Activity
8:00 - 8:30 AM	30 min	Volunteers distribute props and costumes
8:00		AM narrators arrive
8:00 - 9:00	1 hr	AM narrators rehearse
8:45		AfterCare Room Opens; staff arrive
8:50-9:15	25 min	Arrival for K2, K3, 1A, 2A, 2B, 3A, 3B, 4B, 4C, 5B, 5C, ½-6A, 6C, 7B, ½-7C, 8A
9:15-10:45	1 hr 30 min	Dress Rehearsal 1
10:45 - 11:30	45 min	Lunch
10:45 - 11:30	45 min	House opens, guests arrive and take seats
11:30a - 1:30p	2 hr	Performance 1
1:35p - 2:00p	25 min	Dismissal 1
1:15 PM		PM narrators arrive
1:30-2:15	45 min	PM narrators rehearse
1:50-2:15	25 min	Arrival for K1, 1B, 1C, 2C, 2D, 3C, 3D, 4A, 4D, 4E, 5A, 5D, 6B, ½-6A, 7A, ½-7C, 8B
2:15-3:45	1 hr 30 min	Rehearsal 2
3:45 - 4:30	45 min	House opens, guests arrive and take seats
4:30 - 6:30	2 hr	Performance 2
6:35 - 7:00	25 min	Dismissal 2
6:45		AfterCare Room Closes
6:30 – 8:00		Load prop truck; truck returns to Yinghua and unloads.